Mitsubishi Outlander - opinie - Wersja do druku +- Forum SUV (http://www.forum-suv.com) +-- Dział: Forum SUV (/forum-1.html) +--- Dział: Dyskusja ogólna o SUV'ach (/forum-2.html) +--- Wątek: Mitsubishi Outlander - opinie (/thread-34.html) |
Mitsubishi Outlander - opinie - Sławek - 02-20-2012 12:31 PM Cytat:Kompaktowy crossover SUV (segment I) produkowany od 2001 roku. Jeden z najlepiej sprzedających się modeli Mitsubishi i jedno z najpopularniejszych aut w swojej klasie (ponad 800 tys. wyprodukowanych egzemplarzy). Pierwowzorem Outlandera był prototyp o nazwie Mitsubishi ASX. Pierwsza generacja modelu funkcjonowała w Japonii jako Mitsubishi Airtrek. Dopiero wraz z debiutem drugiej generacji nazwa Outlander została wprowadzona na wszystkich rynkach. Outlander II powstał we współpracy z koncernem PSA, a jego bliźniaczymi modelami są Citroen C-Crosser i Peugeot 4007.www.autocentrum.pl Produkcja 2001 - teraz Moc silnika od 136 KM do 220 KM Segment Małe SUVy Cena nowych od 80 290 zł do 157 090 zł Dostępne silniki: Benzyna (147 - 170 KM): 2.0 MIVEC, 2.2 TC-SST, 2.4 MIVEC Diesel (177 KM): 2.2 MIVEC DID Co sądzicie o tym modelu? Warto, nie warto? Może ktoś miał przyjemność nim jeździć? Piszcie. RE: Mitsubishi Outlander - opinie - suvaczka - 02-29-2012 07:13 PM a ten jest po prostu nieziemski. grill ma przesadzony, ale ta czerń nadaje mu takiej klasy, jaciejaciejacie! chcę to! RE: Mitsubishi Outlander - opinie - ganja4life - 02-29-2012 10:23 PM Zgadzam sie co do grill, okropny jest. Zresztacałe auto średnio mi sie podoba, troche nie moje klimaty. Ale dobry silnik i fajne wnętrze z tego co patrzyłem na necie. Nie jest źle ale jakos znów mitsubiszich nigdy nie lubiłem. RE: Mitsubishi Outlander - opinie - LECH - 03-02-2012 08:03 PM Ja pamiętam jeszcze wcześniejszą wersje Outlandera ale od tego czasu mitsubishi poczyniło pewne kroki by uatrakcyjnić ten model i można chyba powiedzieć że się udało bo od 2006 roku kiedy to nowa wersja Outlandera została wprowadzona do sprzedaży o wiele częściej widuje się go na polskich drogach RE: Mitsubishi Outlander - opinie - ADIPI 12 - 03-02-2012 08:06 PM To Akurat prawda. Nowy Outlander zasługuje również na pochwałę pod względem przestrzeni jaką konstruktorzy zapewnili jego użytkownikom i to zarówno w kabinie kierowcy jak i na tylnej kanapie i w bagażniku RE: Mitsubishi Outlander - opinie - LECH - 03-02-2012 08:12 PM Jednak mimo tej przestrzeni muszę ostrzec potencialnych nabywców o pewnym problemie nie przewidzianym przez konstruktorów mianowicie chodzi o problem z Fotelikiem za siedzeniem kierowcy nie można zamontować fotelika dziecięcego korzystając z sytemu ISOFIX! Ponieważ gniazdo pasa bezpieczeństwa znajduje się między mocowaniami ISOFIX, wstawiając fotelik wpinając w system nie jesteś wstanie wpiąć pasa RE: Mitsubishi Outlander - opinie - ADIPI 12 - 03-02-2012 08:17 PM To taki news bardziej dla rodziców nie jestem pewien czy można ufać producentowi co do danych odnośnie spalania przy silniku benzynowym ok 11l. a przy silniku Diesla ok 8 ale nie wiem czy ufać tym danym. Macie jakieś doświadczenia z tym samochodem |