Forum SUV
Używany czy z salonu? - Wersja do druku

+- Forum SUV (http://www.forum-suv.com)
+-- Dział: Forum SUV (/forum-1.html)
+--- Dział: Dyskusja ogólna o SUV'ach (/forum-2.html)
+--- Wątek: Używany czy z salonu? (/thread-22.html)

Strony: 1 2

Używany czy z salonu? - Sławek - 02-18-2012 03:42 PM

Ciekaw jestem waszej opinii na temat kupowania nowiutkich samochodów z salonu. Kupilibyście? Czy raczej używane samochody są lepsze? Dlaczego tak, a nie inaczej?

RE: Używany czy z salonu? - wojtek92 - 02-18-2012 09:25 PM

Jeżeli dobrze zadbany suvik to nie widzę problemu żeby kupić używany. Wiadomo, trzeba uważać na to u kogo się kupuje i obejrzeć dokładnie, żeby się nie nadziać. Jeżeli wszystko dobrze załatwimy to możemy sporo zaoszczędzić na cenie. Także uważam że warto sie rozejrzeć.

RE: Używany czy z salonu? - andy889 - 02-19-2012 10:50 AM

Praktycznie nie wadzi mi to, ze moj SUVik, ktorego sobie w koncu kupie, nie jest ze salonu. Ze tam troszke przerysowany? Szpachla czyni cuda (kto nie widzial tyłu mojego paska ten nie wie ocb). W srodku to juz woglole nie dbam o jakies rysy czy cos zepsutego, pol zycia przejezdzilem z nieotwierajaca sie szyba w drzwiach kierowcy hehe. Czyli uzywany jest OK!

RE: Używany czy z salonu? - kolorowy - 02-19-2012 09:27 PM

ja też nie widzę problemu w tym, żeby był używany... czasem można znaleźć naprawdę spoko auta w przystępnej cenie...

RE: Używany czy z salonu? - Sławek - 02-19-2012 10:06 PM

No ja osobiście jestem zdania, że samochód z salonu już w momencie wyjazdu z salonu traci na wartości bardzo dużo, więc jest to zupełnie bezsensowne rozwiązanie. Dla mnie auto choćby używane rok czy dwa, ale używane. Bo dużo taniej, a jak używane krótko to i zje**ć się jeszcze nie zdążyło za bardzo. Zresztą nawet jakbym był milionerem to nie wiem, czy bym kupił auto z salonu.

RE: Używany czy z salonu? - Ranak - 02-23-2012 04:16 PM

Jakbym był milionerem to pewnie bym sobie kupił takie pachnące cacko prosto z salonu Duży uśmiech Ale że nie zapowiada się żebym był, to nie przeszkadza mi używany, tym bardziej, że jest praktycznie o połowę tańszy Oczko

RE: Używany czy z salonu? - andy889 - 02-23-2012 05:00 PM

Dla mnie z salonu auto to auto w pewnym sensie nie wytestowane. bo ktos mi kiedys gadal ze kupil auto marki S. w gazie fabrycznym, i sie zepsulo po miesiacu. Na gwarancji wymieniali pare razy, ale dalej problemow w pieruny. Mowi ze sie strasznie powk...wiał na tego producenta i juz nie chce ich znac. Tez bym nie chcial.

RE: Używany czy z salonu? - Ranak - 02-24-2012 12:06 PM

Ale też nie można mówić, że auta z salonu są awaryjne a jak ktoś kupi z salonu i pojeździ nim roku i sprzeda to już nie jest awaryjne, bo to przecież to samo auto tylko że po roku używania już Duży uśmiech Wiadomo, zdarzają się buble i kolega musiał mieć akurat pecha, nic nie poradzisz, ale nie ma co oceniać że wszystkie nówki to gówno Oczko

RE: Używany czy z salonu? - wojtek92 - 02-24-2012 08:18 PM

No jak dla mnie to łatwiej sie nadziać na używane niż na takie z salonu, przecież te samochody sie sprawdza i zwykle buble nie trafiają na rynek. Z używanymi to też różnie może być, nie wiadomo po jakich wertepach poprzedni właściciel jezdził.

RE: Używany czy z salonu? - ganja4life - 02-24-2012 08:24 PM

Zresztą, takiego z salonu latwiej oddać do naprawy jeżeli trafi się felerny model a i często gęsto na zupelnie nowy mogą wymienić. Z drugiej strony używanego bubla zwykle nikt nie sprzedaje... tyle różnych możliwości do rozpatrzenia że ciężko sie na cokolwiek zdecydować hehe
Bless.